Gulldén: "Har allt i egna händer"

Sverige hade chansen till ett drömläge inför fortsättningen av handbolls-EM. Och tog den - nästan. Det blir tre poäng med till mellanrundan efter oavgjort, 30-30, mot Serbien. - Man har det i egna händer i alla fall, det är alltid skönt, säger Isabelle Gulldén.(TT)
Publicerad 8 december 2016

Tack vare Spaniens storseger, 30-18, mot Slovenien - som tog Spanien vidare till mellanrundan - hade Sverige minst två poäng med sig till Göteborg. Vid seger mot Serbien skulle det bli fyra. Till slut blev det tre.

Sverige hade ett par snabba kontringar, men överlag fick de blågula slita hårt för målen i den första halveken. Bakåt lyckades varken startande Johanna Bundsen eller avbytaren Filippa Idéhn speciellt bra i det svenska målet, och de "lätta" målen uteblev i den första halvleken.

Spelade upp sig

Serbien ledde ett tag med sex mål men tack vare ett par räddningar av Bundsen som kom igång låg Sverige bara under med tre mål i paus, 15-18.

””

I den andra halvleken fick Sverige mer fart under fötterna. Matchens svenska måldrottning Loui Sand, nio mål totalt, satte fyra mål på raken och via ett par fullträffar av Anna Lagerquist och Nathalie Hagman kom Sverige till slut i kapp efter 40 minuter.

De 5 161 personerna i publiken på Hovet fick se en rafflande avslutning på gruppfinalen där Sverige varvade briljanta räddningar av Bundsen med missade lägen och välbehövliga mål.

Sverige hade ledningen med 50 sekunder kvar när Serbien efter en svensk miss fick chansen att anfalla. Det svenska försvaret stod emot länge, men Kristina Liscevic satte kvitteringen till 30-30 med tre sekunder kvar.

””

Sverige tog ändå timeout och fick iväg ett avslut i slutsekunden, men Olivia Mellegårds distansskott plockades av den serbiska målvakten.