Utvisningen vände cupfinalen

Malmö FF var på väg mot sin 15:e cuptitel och den första på 27 år. Då kom utvisningen på Oscar Lewicki som förändrade allt i Svenska cupen-finalen. - Som jag ser det tycker jag att det är fel, säger tränaren Allan Kuhn efter strafförlusten mot Häcken.(TT)
Publicerad 5 maj 2016

Ställningen var 2-0 till Malmö FF efter mål av Markus Rosenberg och Magnus Wolff Eikrem under slutskedet av den första halvleken. Sex minuter efter paus fick MFF-mittfältaren Oscar Lewicki rött kort direkt efter en satsning mot Mohammed Abubakari och Häcken kunde hämta ikapp till 2-2 för att sedan avgöra på straffar.

””

"Jag säger ingenting"

Rött eller inte?

””

Domaren Andreas Ekberg från Lund:

””

I första halvlek satsade Häckens Nasiru Mohammed rejält i straffområdet mot MFF-målvakten Johan Wiland, som blev liggande. Mohammed fick gult kort för förseelsen.

””

Allan Kuhn:

””

"Ska avgöras på planen"

””

Efter två raka Champions League-höstar var en vinst i Svenska cupen MFF:s enda väg ut i Europa även 2016 efter femteplatsen i allsvenskan i fjol. Väntar nu spelarförsäljningar i sommar från en bred trupp som är byggd för mer än bara allsvenskan?