USA tog revansch - knep bronset

Stjärnsmäll mot Tre Kronor i VM-semifinalen. Då tog USA revansch i bronsmatchen mot Kanada. Det blev seger med 4-1. USA, som jagade sitt första VM-guld på 85 år, blev överkört av Sverige i semifinalen.(TT)
Publicerad 20 maj 2018

USA, som jagade sitt första VM-guld på 85 år, blev överkört av Sverige i semifinalen. Efter en lovande första period, där man ändå gick till paus i underläge, så raserade allt i de två efterföljande perioderna och förlusten skrevs 0-6.

Semifinalmotståndaren Kanada åkte å sin sida på en minst sagt skrällartad förlust mot Schweiz med 2-3.

I stället fick de nordamerikanska lagen göra upp om bronset i Köpenhamn.

Den första perioden kan inte anklagas för att ha bjudit på en frejdig fartfylld hockey utan det var aningen avslaget och delvis ofokuserat.

Matchen vaknade till liv i den andra perioden då målen började trilla in.

USA tog ledningen sedan superstjärnan och den kanadensiske kapten Connor McDavid slarvat med mottagningen och pucken smet mellan benen på honom. Chris Kreider var påpassligt framme och snodde åt sig den och satte 1-0. Kanada kvitterade innan periodvilan då Marc-Edouard Vlasic satte pucken mellan benen på Keith Kinkaid i USA-målet.

Sedan avgjorde USA i den sista perioden. I numerärt överläge sköt Patrick Kane ett skott som den kanadensiske målvakten Curtis McElhinney släppte retur på. Den högg Nick Bonino på och skyfflade in 2-1.

Kanada plockade ut McElhinney i ett försök att forcera in en kvittering. Men icke. I stället gjorde USA två mål i tom bur och bronset var ett faktum för amerikanarna.