USA försvarade guldet efter finaldrama

Kanada hade greppet om Paralympics-guldet i kälkhockey från och med att Billy Bridges gjorde 1-0 i finalen mot USA efter lite mer än tolv minuter av första perioden. Lönnlöven hade dittills inte släppt in ett enda mål i turneringen och höll tätt långt in i tredje perioden.(TT)
Publicerad 18 mars 2018

Kanada hade greppet om Paralympics-guldet i kälkhockey från och med att Billy Bridges gjorde 1-0 i finalen mot USA efter lite mer än tolv minuter av första perioden.

Lönnlöven hade dittills inte släppt in ett enda mål i turneringen och höll tätt långt in i tredje perioden.

Då tog USA ut målvakten och med 38 sekunder kvar kvitterade Declan Farmer - och han var inte färdig.

Tre och en halv minut in i förlängningen slog Farmer till igen. Skytteligavinnarens elfte mål i turneringen innebar att USA försvarade titeln från Sotji för fyra år sedan.