USA chockade Japan i VM-finalen

Det finns chockstarter - och så finns det chockstarter. USA bjöd minst sagt Japan på en av de senare i den pågående VM-finalen i Vancouver. Japanskorna gavs aldrig en chans.(TT)
Publicerad 5 juli 2015
Det finns chockstarter - och så finns det chockstarter. USA bjöd minst sagt Japan på en av de senare i den pågående VM-finalen i Vancouver. Japanskorna gavs aldrig en chans. Matchen hade inte ens pågått i tre minuter när Carli Lloyd stormade fram på en

Japanskorna gavs aldrig en chans. Matchen hade inte ens pågått i tre minuter när Carli Lloyd stormade fram på en amerikansk hörna och stötte in 1-0 bakom Japans målvakt Ayumi Kaihori.

Två minuter senare var Lloyd framme igen vid en snarlik situation - och inte ens fem minuter in i finalen ledde USA med 2-0.

Innan kvarten var spelad stod det 3-0 sedan Lauren Holiday påpassligt hållit sig framme efter en misslyckad japansk rensning, och precis när matchuret tickat förbi 15 minuter var det dags för Carli Lloyd igen:

Den amerikanska stjärnan fick bollen på egen planhalva, vände upp, tog sig förbi en motståndare, såg att Kaihori stod långt ute, och sköt. Från halva plan. Kaihori snubblade och USA ledde med 4-0. Efter en kvart.

Det regerande världsmästarlaget var utspelat, chanslöst.

Först i den 27:e minuten fick Japan sin första riktiga chans - och reducerade. Yuki Ogimi skruvade skickligt bollen runt Hope Solo till halvtidsresultatet 4-1.