TT-Sport

Trippelvinnare nära ta över Bayern igen

TT-Sport Artikeln publicerades

För fyra år sedan ledde Jupp Heynckes sitt Bayern München till trippeln - Champions League, Bundesliga och tyska cupen - men fick ändå lämna för att göra plats åt Pep Guardiola. Nu har tysken får ett erbjudande om att ta över klubben igen efter att Carlo Ancelotti fick sparken. - Ingenting är klart.(TT)

För fyra år sedan ledde Jupp Heynckes sitt Bayern München till trippeln - Champions League, Bundesliga och tyska cupen - men fick ändå lämna för att göra plats åt Pep Guardiola. Nu har tysken får ett erbjudande om att ta över klubben igen efter att Carlo Ancelotti fick sparken.

– Ingenting är klart. Jag måste först analysera allt eftersom det var fyra och ett halvt år sedan jag senast jobbade för Bayern och fotbollen har förändrats sedan dess, säger 72-åringen, som inte haft ett tränaruppdrag sedan han lämnade Bayern.

Kontraktserbjudandet gäller säsongen ut. Om Heynckes tackar ja blir det hans fjärde sejour som tränare för Tysklands mäktigaste fotbollsklubb.

Bayern har inlett säsongen under normal standard - fyra segrar, två kryss och en förlust - och är fem poäng efter Dortmund i ligan. I Champions League senast blev det förlust med 0-3 mot Paris Saint-Germain, vilket blev Ancelottis sista match i klubben.