TT-Sport

Erik Hamrén på väg att ta över Island

TT-Sport Artikeln publicerades

Island verkar åter få en svensk förbundskapten då Erik Hamrén ser ut att ta över VM-landslaget.(TT)

Island verkar åter få en svensk förbundskapten då Erik Hamrén ser ut att ta över VM-landslaget. Via ett pressmeddelande bekräftade under måndagskvällen den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns, där Hamrén varit teknisk direktör, att svensken brutit kontraktet med klubben för att ta över som förbundskapten för Island.

Hamrén blev förbundskapten för det svenska landslaget efter Lars Lagerbäck i november 2009 och förde Sverige till två EM-slutspel men slutade efter det andra, i Frankrike 2016.

Dit hade Island för första gången kvalat in och det under Lars Lagerbäcks ledning. Lagerbäck hade tagit över 2011 men valde trots EM-framgången, där Island nådde kvartsfinal efter att ha slagit ut England, att lämna förbundskaptensrollen. I stället tog hans assistent Heimir Hallgrímsson över och förde Island till VM-slutspelet i Ryssland, men Hallgrimsson klev av efter VM.

Efter att Hamrén slutade som förbundskapten 2016 har han bland annat hjälpt till i sin gamla klubb Örgryte hösten 2017 och i januari i år tog han ett jobb i den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns.