TT-Sport

United klart för kvartsfinal i FA-cupen

TT-Sport Artikeln publicerades

Manchester United stormar fram på alla inhemska fronter, pånyttfött som laget är sedan Ole Gunnar Solskjær tog över efter José Mourinho i december och slet ur livremmen och kopplade ur säkerhetsbältet.(TT)

Manchester United stormar fram på alla inhemska fronter, pånyttfött som laget är sedan Ole Gunnar Solskjær tog över efter José Mourinho i december och slet ur livremmen och kopplade ur säkerhetsbältet.

Klubben utmanar om Champions League-platserna i Premier League och är framme i kvartsfinal i FA-cupen - och det trots riktigt svår lottning. Efter den klara bortasegern mot Arsenal i förra omgången gav lottningen en ny resa till London, nu till Chelsea på Stamford Bridge. Victor Nilsson Lindelöf - utmärkt i mittförsvaret - och hans lagkompisar vände hem med en solid 2-0-seger.

Ander Herrera, med en nick i bortre hörnet på Paul Pogbas långa inlägg från vänsterkanten, visade vägen till kvartsfinal.

Kort före halvtid briljerade Pogba, inte bara med nicken som gav 2-0 utan också med passningen ut till Marcus Rashford och den långa löpningen in i straffområdet.

Chelsea hade stort bollinnehav men saknade djupledsspel, skapade inte mycket och blottade sig defensivt - något Malmö FF:s matchbevakare säkert noterade.

Chelsea har en tuff cupvecka där nästa uppgift är Europa League-returen mot MFF på torsdag och ligacupfinalen mot Manchester City på söndag.