United höll nollan i Sevilla

Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf i startelvan, höll tätt borta mot Sevilla. Efter 0-0 i Spanien har den engelska storklubben en bra möjlighet att ta sig till kvartsfinal i Champions League.(TT)
Publicerad 21 februari 2018

Inför åttondelsfinalen i Champions League mellan de senaste årens Europa League-dominanter - Manchester United vann förra säsongens upplaga efter tre raka Sevillatriumfer - uttryckte Uniteds tränare José Mourinho sitt missnöje med storstjärnan Paul Pogbas form.

Portugisen placerade den franske landslagsmittfältaren på bänken till förmån för 21-årige Scott McTominay. När Ander Herrera gick sönder "tvingades" Mourinho ändå släppa in Pogba på planen redan efter lite mer än en kvart.

Det gjorde varken till eller från i en relativt chansfattig match - som följaktligen slutade 0-0.

””

Nilsson Lindelöf från start

Svenske landslagsmittbacken Victor Nilsson Lindelöf spelade från start för Manchester United och var en av anledningarna till att det skapades få chanser på Ramón Sánchez Pizjuán-stadion.

Sevilla satsade mest framåt och i slutet av första halvlek fick Uniteds målvakt David de Gea briljera när han reflexräddade Muriels nick från nära håll. I andra halvlek fick hemmalagets mittback Clément Lenglet ett bra läge efter en frispark, men hans nick var av det lamare slaget.

””

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i träning men fortfarande inte spelklar efter sitt skadebakslag och reste inte med United till Spanien.

Sydamerikansk vändning

I ukrainska Charkiv, där Sjachtar Donetsk har sin tillfälliga hemmaplan, var Roma på väg att skaffa sig ett bra utgångsläge för att nå kvartsfinal.

Det italienska laget tog ledningen när 20-årige turken Cengiz Ünder strax före paus fick fritt fram till höger i straffområdet. Målvakten Andrij Pjatov var på bollen men kunde inte styra den utanför målramen.

I andra halvlek vände hemmalaget matchen - på sydamerikanskt vis.

Argentinaren Facundo Ferreyra kvitterade och brasilianen Fred slog in 2-1 på frispark via ribban.