U21-seger trots hackande spel

Seger utan skönspel. Så kan U21-landslagets insats mot ett svagt Ryssland beskrivas. John Guidetti och Simon Gustafson gjorde målen som gav 2-0. U21-landslaget i fotboll laddar för EM-slutspelet i juni.(TT)
Publicerad 31 mars 2015
Seger utan skönspel. Så kan U21-landslagets insats mot ett svagt Ryssland beskrivas. John Guidetti och Simon Gustafson gjorde målen som gav 2-0. U21-landslaget i fotboll laddar för EM-slutspelet i juni. Landskampen mot Ryssland i Belek, Turkiet, var den

U21-landslaget i fotboll laddar för EM-slutspelet i juni. Landskampen mot Ryssland i Belek, Turkiet, var den sista innan förbundskaptenen Håkan Ericson presenterar EM-truppen den 2 juni men det syntes inte att det var sista chansen att säkra biljetten till Tjeckien.

Visserligen blev det seger med 2-0 men matchen var tempofattig och motståndet detsamma som Sveriges yngre U21-upplaga körde över i fredags, 4-0.

I första halvlek var Sverige ändå det klart bättre laget. John Guidetti, Celtic, nickade in 1-0 redan i den tredje minuten och Simon Gustafson, Häcken, spädde på till 2-0 i den 22:a. Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn, och Victor Claesson, Elfsborg, stod för framspelningarna.

I andra halvlek skapade Ryssland, som inte kvalade in till EM-slutspelet och därför mönstrade spelare födda 1994 och senare, de vassaste chanserna men Örebros målvakt Jacob Rinne höll nollan. Rinne var en av fyra allsvenska spelare i startelvan. De sju utlandssvenskarna i startuppställningen finns till vardags i Nederländerna (Mattias Johansson och lagkaptenen Oscar Hiljemark), Portugal (Victor Nilsson Lindelöf), Danmark (Augustinsson), Turkiet (Abdul Khalili), Tyskland (Branimir Hrgota) och Skottland (Guidetti).