Tyskland och Chile till semifinal

Chile pressades av Australien men är i semifinal i för-VM i fotboll efter 1-1 i Moskva. Tyskland vann grupp B tack vare 3-1 mot Kamerun. Gruppfavoriterna Tyskland och Chile tog sig till semifinal i Confederations Cup, det så kallade för-VM, i Ryssland.(TT)
Publicerad 25 juni 2017

Gruppfavoriterna Tyskland och Chile tog sig till semifinal i Confederations Cup, det så kallade för-VM, i Ryssland.

Chile hade det jobbigast, för trots ett par bra sydamerikanska lägen i första halvlek var det Australien som tog med sig en 1-0-ledning till pausvilan. James Troisi hade hunnit ge Massimo Luongo ett friläge, som han missade, innan han själv fick chansen i den 42:a minuten. Då visade 28-åringen hur det ska gå till. En läcker lyftning över Chiles målvakt Claudio Bravo gav 1-0.

Australien behövde vinna med två mål och pressade tillbaka Chile i inledningen av andra halvlek. Men efter ett antal halvchanser satt bollen i "fel" målbur. Eduardo Vargas vann en nickduell i straffområdet vilket gav Martín Rodríguez fritt fram att göra sitt första landslagsmål fram till 1-1.

För regerande världsmästaren Tyskland gick det relativt enkelt. Det var visserligen mållöst i paus i Sotji men i stort sett direkt i andra halvlek satte Kerem Demirbay 1-0 och knappt 20 minuter senare nickade Timo Werner in 2-0. Werner gjorde sedan sitt andra mål när han fastställde slutresultatet 3-1.

Kamerun var liksom Australien tvingat att vinna med två mål men var inte nära att sätta press på Tyskland. Vincent Aboubakar gjorde tröstmålet.

Tyskland vann gruppen och möter Mexiko i semifinal på torsdag. Chile spelar mot Portugal på onsdag.