Mjällby och Brommapojkarna åkte ur allsvenskan i fjol. Den här säsongen fajtas de även i botten av superettan. När halva serien är spelad (15 omgångar) har lagen bara vunnit två matcher var - och tagit åtta respektive tio poäng. Hur slutade det då när de möttes på tisdagen? Med ett kryss, så klart.(TT)
Publicerad 30 juni 2015

Mjällby och Brommapojkarna åkte ur allsvenskan i fjol. Den här säsongen fajtas de även i botten av superettan.

När halva serien är spelad (15 omgångar) har lagen bara vunnit två matcher var - och tagit åtta respektive tio poäng.

Hur slutade det då när de möttes på tisdagen? Med ett kryss, så klart.

David Löfquist gjorde 1-0 till jumbon Mjällby efter en halvtimme och 2-2 i den 81:a minuten. Och däremellan, på två minuter i mitten av andra halvlek, nätade BP genom Seth Hellberg och Pontus Åsbrink.

I slutskedet av matchen kunde hemmalaget ha avgjort. Stefano Vecchia Holmquist lade upp bollen på straffpunkten, men Mjällbys veteran Mattias Asper slängde sig åt rätt håll och räddade.

Trots en poäng avancerade BP förbi Ängelholm, upp på en kvalplats. Nästa omgång i superettan spelas den 18 juli.