Två förlorare i bottenmötet

Både Hammarby och Umeå behövde tre poäng för att skapa sig andrum i tabellen. Men bottenmötet på Zinkensdamm slutade med 1-1 och två förlorare. Nio raka matcher utan seger var hemmalaget Hammarbys dystra facit, fyra raka var gästande Umeås dito inför lördagens allsvenska möte.(TT)
Publicerad 1 augusti 2015

Nio raka matcher utan seger var hemmalaget Hammarbys dystra facit, fyra raka var gästande Umeås dito inför lördagens allsvenska möte.

Båda lagen hade åtta poäng, tre före nästjumbon Mallbacken på nedflyttningsplats.

Hemmalaget var bäst den första halvleken och hade bland annat ett skott i ribban - men gick i stället till halvtidsvila i underläge. Umeå-stjärnan Jenny Hjohlman klev in från vänsterkanten och drog in gästernas ledningsmål i bortre krysset i 24:e minuten.

Nyinbytta Elina Johansson kvitterade för Hammarby fem minuter in i den andra halvleken. Därefter skapade båda lagen lägen, men ytterligare nätkänning uteblev.

Hammarby och Umeå upp på nio poäng och Mallbacken har i söndagens bortamöte med tabellfyran Piteå chansen att knappa in. Den 12 augusti möts Umeå och Hammarby igen, då på Gammliavallen.

I Örebro tog hemmalaget, som i fjol blev tvåa, sista chansen att definitivt lämna bottenstriden och kunna blanda sig i en topplats. 4-2 mot Kristianstad innebar ett kliv från åttonde till sjätte plats i tabellen, förbi Vittsjö och just Kristianstad.

Landslagsmittfältaren Lisa Dahlkvist gjorde ett av hemmamålen - hennes femte för säsongen.