Tung VM-start för hemmanationen

Publiken skapade tryck i arenan. Spelarna tog vid på isen och pressade Tjeckien. Trots det slutade Rysslands VM-premiär med en 0-3-förlust. De ryska åskådarna i Ice Palace i Moskva försökte bära fram sina landsmän.(TT)
Publicerad 6 maj 2016

De ryska åskådarna i Ice Palace i Moskva försökte bära fram sina landsmän. Med skrik, applåder och skanderande av ramsan "Rossija, Rossija, Rossija" gjorde de allt i sin makt under mötet med Tjeckien i ishockey-VM.

Men Tjeckien var för starkt, för disciplinerat och för effektivt.

Disciplinerat Tjeckien

Tomas Kundratek, framspelad av Jan Kovar och Michal Kempny, satte 1-0 efter 14.48. Blott 48 sekunder in andra perioden small det igen. Roman Cervenkas 2-0-mål på Sergej Bobrovskij var ett resultat av Maxim Tjudinovs tripping-utvisning i slutet av första perioden.

””

Uppförsbacken visade sig sedan vara för brant för förbundskapten Oleg Znaroks ryska gäng.

Trots ett par powerplay i tredje, blanda annat fem mot tre i 17 sekunder, och massivt tryck mot Dominik Furchs målbur lyckades inte hemmalaget få hål på Tjeckien. Närmast var Jevgenij Dadonov, vars avslut var sånär att hitta in bakom Furch men tjecken hann få ihop benskydden.

"Ingen fara"

””
””

Med en och en halv minut kvar av matchen skickade Michal Birner in Tjeckiens tredje mål i tom bur.

För Ryssland väntar Kazakstan på söndag medan Tjeckien ställs mot Lettland redan på lördagskvällen.