Tung hemmaförlust för Kif Örebro

9-3 i skott. 1-2 i mål. Tabelljumbon Kif Örebros läge i damallsvenskan ser ännu värre ut efter en blytung hemmaförlust mot Limhamn/Bunkeflo.(TT)
Publicerad 7 oktober 2017

Med bara tolv poäng och en jumboplats i serien med fem matcher kvar så kändes en trepoängare hemma mot Limhamn/Bunkeflo mer eller mindre som ett måste för Örebro.

Efter att Hanna Terry placerat in 1-0 från straffområdeskanten i den första halvleken såg också Örebro ut att vara på väg mot en viktig seger.

I stället blev det en blytung andra halvlek för närkingarna.

Welin tvåmålsskytt

Efter att Mia Persson brutit sig fri på högerkanten och serverat en fri Anna Welin var det kvitterat för gästerna efter timmen spelad.

Och senare, i ett läge där Örebro spelmässigt såg ut att kunna vara på väg mot att ta tillbaka ledningen, kom nästa smäll.

Efter att en snubblande Frida Svensson oturligt plockat ner Mia Persson i ytterkanten av straffområdet med tio minuter kvar pekade domaren på straffpunkten. En säker straff av Anna Welin gav hennes och LB07:s andra för dagen, och sköt nykomlingen närmare ett säkrat allsvenskt kontrakt.

Göteborg över strecket

Kif Örebro hotade förgäves med både stolpskott och friläge på slutet, och sitter nu i en ännu mer prekär situation i botten av tabellen. Lägg därtill att bottenkollegan Kopparbergs/Göteborg tog den trepoängare som laget så desperat behövde.

2-0-segern borta mot Vittsjö säkrades genom ett nickmål av Filippa Curmark och en straff av Elin Rubensson. Den viktiga vinsten innebar att västkustlaget hoppade upp över nedflyttningsstrecket med en match mer spelad än Kvarnsveden, som samtidigt för stunden åkte ned under strecket.