Nu siktar Norrköping mot andra plats

Bara tre poäng på de fem senaste omgångarna räckte inte för Norrköping i allsvenskans guldstrid. Elfsborgs seger med 2-1 släckte guldhoppet, och nu siktar Norrköping på att behålla sin andraplats. IFK Norrköpings SM-guld förra säsongen var en sensation.(TT)
Publicerad 26 oktober 2016

IFK Norrköpings SM-guld förra säsongen var en sensation. Många experter tvivlade på att laget skulle hävda sig i allsvenskans toppstrid även i år.

Ändå var Norrköping etta i tabellen, med två poängs försprång, efter 23 omgångar.

Sedan slog höstmörkret till. De fem senaste omgångarna har gett Norrköping fyra förluster och bara en seger, föga imponerande 2-1 mot jumbon Falkenberg på hemmaplan.

Visserligen har AIK, Malmö och Elfsborg funnits bland motståndet, men tre poäng av 15 möjliga är ändå svagt.

””

Svårt göra mål

Nicklas Bärkroth, som gjorde Norrköpings reduceringsmål mot Elfsborg på straffspark i 84:e minuten, säger lite mer:

””
””

I onsdagens match tog hemmalaget Elfsborg en 2-0-ledning efter paus, genom en nick av Viktor Prodell och ett skott från inhopparen Jesper Manns som ändrade riktning. En logisk ledning för det något starkare laget.

Kort efter straffen träffade Norrköpings inhoppare Eric Smith ribban.