TT-Sport

Trump startar upprop mot knäande

TT-Sport Artikeln publicerades

NFL vägrar att straffa spelare som knäar under nationalsången före matcherna i amerikansk fotboll. USA:s president Donald Trump försöker därför att sätta press på ligan genom att starta ett upprop. "Presidenten har bett om att få en lista över supportrar som står upp för nationalsången.(TT)

NFL vägrar att straffa spelare som knäar under nationalsången före matcherna i amerikansk fotboll.

USA:s president Donald Trump försöker därför att sätta press på ligan genom att starta ett upprop.

"Presidenten har bett om att få en lista över supportrar som står upp för nationalsången. Skriv ditt namn för att visa din patriotism och stöd", står det i uppropet som Trumps kommitté Make America great again initierat. Uppropet har publicerats på en webbplats för det republikanska partiet.

I fjol började NFL-spelaren Colin Kaepernick att stå på knä under nationalsången som protest mot polisvåldet mot svarta. Han fick många efterföljare både under den förra säsongen och nu i höst när den nya NFL-säsongen satte igång.

Trump tycker att protesterna är opatriotiska och respektlösa mot amerikanska militärveteraner och har bett NFL-lagen att sparka spelare som knäar under nationalsången. Tidigare i veckan svarade NFL-kommissionären Roger Goodell Trump att man inte tänkte straffa spelarna.