Kamerun första vinnaren i grupp A

Kamerun blev första vinnaren i grupp A i Afrikanska fotbollsmästerskapen. Efter tre raka 1-1-matcher i gruppen vände Kamerun 0-1-underläge till 2-1-seger över Guinea-Bissau och klev upp på förstaplatsen. Vändningen kom i den andra halvleken - efter två kanonmål.(TT)
Publicerad 18 januari 2017

Kamerun blev första vinnaren i grupp A i Afrikanska fotbollsmästerskapen.

Efter tre raka 1-1-matcher i gruppen vände Kamerun 0-1-underläge till 2-1-seger över Guinea-Bissau och klev upp på förstaplatsen.

Vändningen kom i den andra halvleken - efter två kanonmål. Först dundrade Sebastien Siani in kvitteringen i 61:a minuten och i 78:e smällde backen Michael Ngadeu in segermålet.

Kamerun drabbades av flera återbud inför turneringen, men nu räcker en poäng mot värdlandet Gabon i den sista gruppmatchen för avancemang.

Värdnationen Gabon spelade 1-1 mot Burkina Faso och precis som i öppningsmatchen mot Guinea-Bissau hette målskytten Pierre-Emerick Aubameyang. Dortmunds stjärna kvitterade Prejuce Nakoulmas ledningsmål för Burkina Faso.

Kul grej i Libreville: Brommapojkarnas Serge-Junior Ngouali, 24, fick hoppa in i 66:e minuten för Gabon.