Ullmark hyllas efter akrobatiska räddningar

Rasmus Dahlin fortsätter att plocka assist i NHL-ishockeyn, men överglänstes av Linus Ullmark i målet när Buffalo slog Boston med 4-2. Elias Lindholm gjorde ett mål och fick två assist när Calgary spelade bort St Louis med 7-2.(TT)
Publicerad 17 december 2018

Stjärnrookien Dahlin är nu uppe i 16 assist under NHL-säsongen, Borta mot Boston var han först med och bäddade för 1-0 i andra periodens fjärde minut. Sedan Boston snabbt utjämnat, då Joakim Nordström fick en assist, serverade Dahlin även till Buffalos 2-1.

Också Jakob Forsbacka-Karlsson fick en assist, vid Bostons 2-2-mål. Att det inte blev fler mål för hemmalaget fick Linus Ullmark i Buffalo-målet mycket av äran för. Han gjorde 35 räddningar - varav Buffalo lade ut flera av det mer akrobatiska slaget för beundran på Twitter - och blev utsedd till en av matchens bästa spelare.

"Ryggraden i gänget"

””
””

Rasmus Dahlin fick även tre poäng dagen innan i en match mot Washington, men verkade inte ha haft några problem att ladda om inför mötet med Boston.

I St Louis fick hemmalaget se sig slaget med större siffror. Besökande Calgary tog ledningen med 4-0 redan i period ett. Elias Lindholm plockade sin första poäng för matchen i en assist vid 1-0, satte sedan själv 2-0, och fick en tredje poäng för ytterligare en assist vid 6-2. På lagets Twitter blev han därmed utsedd till matchens "power performer".

Det första av St Louis tröstmål gjordes av Oskar Sundqvist, hans femte för säsongen.

Raklång på isen

I New York gjorde Mika Zibanejad Rangers 2-2-mål mot Vegas. Det blev sedan 3-3 och förlängning, som Alex Tuch utnyttjade till att efter ett snabbt anfall vänta ut Henrik Lundqvist och ur knappt någon vinkel alls sätta avgörande 4-3 - vilket fick den svenske stjärnmålvakten att uppgivet slänga sig raklång på isen.

I Chicago fick Erik Gustafsson en assist när hemmalaget gjorde första målet mot San Jose. Chicago hann med även ett snabbt 2-0-mål innan gästerna inledde upphämtningen, i form av Melker Karlssons tredje mål för säsongen. Också Erik Karlsson fick med sig en poäng, vid San Joses 3-3-mål, i matchen som kalifornierna sedan vann med 7-3.