Tre poäng av Ekman-Larsson

Oliver Ekman-Larsson gjorde ett mål och två assist när Arizona slog Calgary. Tre av de fem topplaceringarna i backarnas poängliga i NHL innehas nu av svenskar. Den blågula backsuccén i NHL-ishockeyn illustrerades under natten till lördagen bland annat av Oliver Ekman-Larssons framfart på isen.(TT)
Publicerad 13 februari 2016

Den blågula backsuccén i NHL-ishockeyn illustrerades under natten till lördagen bland annat av Oliver Ekman-Larssons framfart på isen.

24-åringen fick pucken direkt efter tekning, och med ett kvickt skott som gick stolpe in gav han Arizona en 2-0-ledning i power play i andra perioden. Några minuter senare noterades han för en assist när Anthony Duclair satte 3-0, även det i numerärt överläge.

Arizona hade även fler spelare på isen när Shane Doan, assisterad av Ekman-Larsson, ordnade slutresultatet 4-1 med ett par minuter kvar av matchen.

Oliver Ekman-Larsson har nu gjort 41 poäng (16+25) och klättrade till femte plats i backarnas poängliga. Där är svenskdominansen redan stor - Ottawas Erik Karlsson toppar på 62 (11+51) före John Klingberg, Dallas, på 46 (10+36).

Tampa Bays Victor Hedman ligger på backligans 13:e plats med 34 poäng (5+29) efter att ha noterats för två viktiga målpassningar i segern borta mot Nashville, 4-3 efter förlängning.

På läktaren satt tillträdande förbundskaptenen Rikard Grönborg - och han fick se hur Filip Forsberg riktigt läckert satte 3-2 för Nashville i slutperioden. Men Tampa Bay lyckades resa sig. Victor Hedman assisterade både till Steven Stamkos kvittering - med bara 27 sekunder kvar - och Tyler Johnsons segermål i förlängningen.