Tre Kronor tappade 0-2 till strafförlust

Tre Kronor var på väg mot en premiärseger i Channel One Cup i Moskva. Men med två mål på 61 sekunder hämtade värdnationen Ryssland ikapp ett 0-2-underläge och vann med 3-2 efter straffläggning. - Tuff förlust, säger förbundskapten Rikard Grönborg till C More.(TT)
Publicerad 13 december 2018

Tre Kronor imponerande under den första matchen av ishockeysäsongens andra landslagsturnering, Channel One Cup. Två Rysslandsbaserade backar såg till att Sverige var i en tvåmålsledning efter halva matchen mot den KHL-stjärnspäckade värdnationen.

Först satte Philip Holm, till vardags i Nizjnij Novgorod, 1-0 efter drygt fem minuter av den första perioden. CSKA Moskvas Klas Dahlbeck, som assisterade till 1-0-målet, satte sedan 2-0, 13.26 in i andra perioden. 27-årige Dahlbeck var Tre Kronors poängbäste spelare i ispalatset i Moskva, hans egen hemmaarena i KHL.

"Ganska bra"

Tre Kronor inledde den tredje perioden i en 2-0-ledning. Men fick se perioden avslutas i ett 2-2-läge. Dahlbecks lagkamrat i CSKA Moskva, Michail Grigorenko, satte 1-2-reduceringen 3.24 in i perioden och S:t Petersburgs Vladislav Gavrikov noterades för 2-2-målet 61 sekunder senare.

””

Finländskt ras

Efter en mållös förlängning avgjorde Rysslands Grigorenko med en ett vackert handledsskott i Johanssons högra kryss. Förbundskapten Rikard Grönborg var nöjd ändå, trots att Sverige inte satte någon av sina fyra straffar.

””

På lördag möter Tre Kronor Finland i den andra matchen av Channel One Cup. Finland tappade en 3-0-ledning till 3-3 mot Tjeckien, på bara drygt nio minuter i tredje perioden, och förlorade med 3-4 efter straffar.