Toppduon för svår för nykomlingarna

Villa-Lidköping och Västerås fortsätter att ånga på i toppen av bandyns elitserie. Villa-Lidköping behåller serieledningen efter en klar 7-3-seger hemma mot nykomlingen Frillesås.(TT)
Publicerad 14 december 2018

Villa-Lidköping och Västerås fortsätter att ånga på i toppen av bandyns elitserie.

Villa-Lidköping behåller serieledningen efter en klar 7-3-seger hemma mot nykomlingen Frillesås. Efter en jämn första halvlek drog Villa ifrån tidigt i den andra halvlek, och vann till slut efter bland annat två mål av Felix Pehrsson.

Västerås hade det tuffare hemma mot en annan nykomling, Falun. Gästerna höll länge jämna steg, och såg ut att vara på väg mot en överraskande poäng när David Jansson satte 3-3 i den 60:e minuten. Men repliken kom fyra minuter senare, och sedan gick det undan. Oscar Gröhn gjorde 4-3 i den 64:e minuten, Simon Jansson satte 5-3 i den 66:e och Stefan Edberg avgjorde matchen med 6-3 i den 70:e minuten.

Västerås vann till slut med 8-4 och är en poäng bakom Villa-Lidköping i tabellen, med en match färre spelad.