Olsson och Toivonen vinnare

Delaktig i segermålet och en jätte i försvaret. West Bromwichs Jonas Olsson visade på nytt att han vill vara med i fajten om en plats i EM-truppen i sommar. - En väldigt viktig seger för oss, säger Olsson. Olsson nickade fram en hörna till José Rondon som förlängde med pannan.(TT)
Publicerad 13 februari 2016

Olsson nickade fram en hörna till José Rondon som förlängde med pannan. Målet kom redan i den 14:e minuten mot Everton på Goodison Park.

Sedan stängde Olsson & Co butiken i Premier League-mötet.

Everton öste på med allt man hade, totalt 33 avslut, men West Bromwich försvarade sig skickligt, med Olsson som ledare i mittförsvaret.

””

Skåningen var inte den ende svenske vinnaren på lördagseftermiddagen.

Inhopp av Toivonen

Landslagsanfallaren Ola Toivonen hoppade in i slutet när Sunderland strödde lite mer salt i Louis Van Gaals sår. Seger hemma mot Van Gaals kritiserade Manchester United med 2-1 sedan David de Gea schabblat in Lamine Konés kraftfulla nick med tio minuter kvar.

Tre viktiga poäng för Sunderland som kämpar i botten av tabellen. Där återfinns också Norwich och Martin Olsson. Landslagsbacken kom in kort efter att West Ham reducerat och bara någon minut senare kom 2-2-kvitteringen på Carrow Road.

Under strecket

En poäng i stället för tre för utsatta Norwich som, precis som Sunderland, befinner sig under nedflyttningsstrecket.

Kristoffer Nordfeldt satt, som vanligt, på Swanseas bänk och det kan inte ha varit speciellt muntert. Southampton vann med 1-0 sedan irländaren Shane Long gjort målet. En herre som troligen finns med när Sverige möter Irland på Stade de France i EM-öppningen i juni.

Stoke slog Bournemoth borta med 3-1 medan nykomlingen Watford vann med 2-1 borta mot Crystal Palace.