TT-Sport

Neuville kvar i ledning i Svenska rallyt

TT-Sport Artikeln publicerades

För ett år sedan ledde Thierry Neuville Svenska rally när han kraschade. Nu har belgaren chans till revansch. Neuville leder vinterrallyt i Värmland inför sista dagen. Lördagen i Svenska rallyt bjöd bland annat på den klassiska sträckan Vargåsen två gånger.(TT)

Lördagen i Svenska rallyt bjöd bland annat på den klassiska sträckan Vargåsen två gånger. Neuville var snabbast båda gångerna, men hade lite änglavakt när han kom till klassiska hoppet vid "Colins crest" för andra gången. Bilen studsade i en snövall under luftturen, hamnade lite i obalans och vid landningen på två hjul såg det ut som att Neuville bara var en hårsmån från att volta.

Men Thierry Neuville lyckades få bilen tillbaka på fyra hjul och kunde senare avsluta dagen med att också vinna den sista korta sträckan i Torsby. Med tre sträckor kvar leder Neuville rallyt 22,7 sekunder före irländaren Craig Breen och ytterligare nästan tio sekunder före norrmannen Andreas Mikkelsen.

Om Neuville klarar att hålla undan blir han den förste belgaren som vinner Svenska rallyt.

I WRC2-klassen var svenska hoppet Pontus Tidemand i ledningen ett tag, men har fått se sig passerad av Takamoto Katsuta. På dagens sista sträcka var Tidemand vassare än japanen och såg därmed till att krympa avståndet lite. Katsuta har 12,2 sekunder till godo inför söndagens upplösning.