Han gjorde sin 600:e match i HV-tröjan. Det firade Martin Thörnberg med att inleda och avsluta målskyttet borta mot Färjestad. Och nu har smålänningarna tagit kommandot i kvartsfinalserien.(TT)
Publicerad 20 mars 2017

Lagkaptenen Martin Thörnberg som har tre SM-guld på meritlistan med moderföreningen - menar också att årets upplaga är minst lika bra som tidigare mästarlag.

””
””

HV71 imponerade också stort på måndagskvällen i Karlstad när laget vann med 3-1. Jönköpingslaget leder nu med 2-0 i matcher och har kopplat ett rejält grepp om kvartsfinalserien där det är först till fyra segrar som gäller.

Började illa

Det började dock olyckligt för HV71, då David Ullström dundrade rätt in i sargen med huvudet före. Centern fick utgå skadad och fördes till sjukhus med befarat armbrott.

””

Efter drygt halva första perioden presenterade sig Martin Thörnberg och gjorde matchens första mål. Detta efter ett mindre lyckat ingripande från Färjestads målvakt Stefan Stéen som var tillbaka mellan stolparna, då Lars Haugen fick spela den första kvartsfinalen efter att ha bänkats åtta matcher i sträck.

””

HV blev sedan det spelförande laget i andra perioden samtidigt som Färjestad tappade tempot. Men när drygt två minuter återstod av andra perioden styrde John Persson snyggt in ett skott från blå linje, i spel fem mot fyra. Fast glädjen blev kortvarig för Karlstadborna. Nästan omgående tog HV71 återigen ledningen när Ted Brithén tryckte in 2-1 i öppen bur efter en målvaktsretur.

Sju minuter in i den tredje perioden punkterade Martin Thörnberg matchen.