Tellus chockade krisande Sandviken

Ekonomiska problem tynger bandylaget Sandviken vid sidan om isen och under lördagen kom ännu en smäll - sportsligt. Tabelltrean förlorade mycket överraskande bortamatchen mot bottenlaget Tellus med 2-4. För Tellus var det första segern på säsongens 13 matcher.(TT)
Publicerad 15 december 2018

Ekonomiska problem tynger bandylaget Sandviken vid sidan om isen och under lördagen kom ännu en smäll - sportsligt.

Tabelltrean förlorade mycket överraskande bortamatchen mot bottenlaget Tellus med 2-4. För Tellus var det första segern på säsongens 13 matcher.

Tobias Björklund blev stor hjälte för hemmalaget efter att ha gjort två mål och en assist när laget gjorde tre mål på knappt åtta minuter och gick upp till en 3-0-ledning med drygt 15 minuter kvar att spela.

Matchen spelades bara två dagar efter att Sandvikens spelare informerats om att alla kontrakt sägs upp efter säsongen, något som klubben berättade på en presskonferens under fredagen.

Klubben har meddelat att man efter förra året redovisade ett negativt resultat på två miljoner kronor. För att få en förnyad elitlicens behöver klubben, som blev svensk mästare senast 2014, ett positivt eget kapital.

När avtalen sägs upp den 31 mars kan de antingen förhandlas om eller så får spelarna fritt lämna klubben.