Tampa Bay vidare till kvartsfinal

Tampa Bay är som fjärde lag klart för kvartsfinal i Stanley Cup. Avancemanget säkrades när New Jersey besegrades med 3-1 inför en jublande hemmapublik. Nicklas Bäckström blev matchhjälte när hans Washington tog hem segern mot Columbus.(TT)
Publicerad 22 april 2018

Anton Strålman noterades för en assist när Nikita Kutjerov satte 2-0 med drygt sju minuter kvar. New Jersey reducerade genom Kyle Palmieri när tre minuter återstod, men Ryan Callahan kunde sedan näta för Tampa i tom bur i slutsekunderna. 3-1-segern betyder att Tampa vann matchserien med 4-1.

I New Jersey fick Jesper Bratt för första gången chansen i slutspelet. Han och Marcus Johansson är i och med uttåget tillgängliga för eventuellt spel i ishockey-VM i maj.

Bäckström avgjorde

Washingtons Nicklas Bäckström blev matchhjälte när han efter nästan 12 minuters förlängning avgjorde matchen mot Columbus, som slutade 4-3.

””

Han hade även gjort lagets första mål i första perioden, och en assist i andra.

Efter segern leder Washington med 3-2 i matcher i matchserien som avgörs i bäst av sju, och kan gå vidare vid en vinst i nästa match som spelas natten till tisdag.

För bara en vecka sedan var det Columbus som ledde med 2-0 i matcher.

””

Alexander Wennberg noterades för en assist för Columbus.

Toronto kvar

Toronto tog hem matchen mot Boston med 4-3 och är därmed kvar i slutspelet. Boston leder nu matchserien mellan lagen med 3-2. Nästa match, där Boston får ännu en chans att gå vidare till kvartsfinal, spelas i Toronto natten mot tisdag.

Andreas Johnsson gjorde lagets 2-0-mål i mitten av första perioden.

Slutresultatet fastställdes knappt sex minuter in i tredje perioden med ett mål av Noel Acciari.