Tampa Bay knep finalplatsen

Tampa Bay vann över New York Rangers med 2-0 i nattens sjunde och avgörande semifinalmatch i slutspelet i Stanley Cup. Därmed är laget i final och får möta antingen Chicago eller Anaheim. Laget har två svenskar - den framgångsrika backduon Victor Hedman och Anton Strålman.(TT)
Publicerad 30 maj 2015

Nattens match började jämnt men de kaxiga besökarna inledde starkast och efter två perioder ledde Floridalaget skottstatistiken med 19-11, rapporterade Expressen som direktrefererade matchen.

Plockade ut Lundqvist

Men första perioden blev mållös. Likaså den andra perioden. Knappt två minuter in i den tredje perioden sköt Tampa Bays Alex Killorn ett backhandskott som gled in mellan benen på en skymd Henrik Lundqvist i New York Rangers. Lundqvist, som inför nattens match hade vunnit sex raka "game seven", imponerade som vanligt. Men det hjälpte föga då det favorittippade hemmalaget inte förmådde utjämna,

I stället ökade Ondrej Palat på till 2-0 efter dryga elva minuter.

Med mer än tre minuter kvar av matchen plockades Henrik Lundqvist ut i jakten på reducering. Men ingenting hjälpte, matchen slutade 2-0 till Tampa Bay och laget är i Stanley Cup-final för första gången sedan 2004.

””
””

Hedman passade på att berömma backpartnern Anton Strålman, som förra våren spelade Stanley Cup-final med just Rangers:

””

Hyllade Henke

Mer dämpat var det förstås i hemmalaget:

””

Efteråt hyllade ändå publiken i legendariska Madison Square Garden Henrik Lundqvist som trots förlusten gjorde en kanonmatch med flera starka räddningar. Lundqvist utsågs till matchens tredje bästa spelare. Typiskt nog överglänstes han av Tampa Bays burväktare Ben Bishop som gjorde 22 räddningar och fick pris som matchens bästa spelare.