Tampa Bay i Stanley Cup-final

Tampa Bay skrällde och vann över New York Rangers i nattens sjunde och avgörande semifinalmatch i slutspelet i Stanley Cup. Därmed är laget i Stanley Cup-final och får möta antingen Chicago eller Anaheim.(TT)
Publicerad 30 maj 2015

Det började jämnt men de kaxiga besökarna inledde starkast och efter två perioder ledde Floridalaget skottstatistiken med 19-11, skev Expressen som direktrapporterade matchen.

Men första perioden blev mållös. Och andra perioden blev mållös. Så knappt två minuter in i tredje perioden satte Tampa Bays Alex Killorn matchens första mål och favorittippade hemmalaget New York Rangers spel blev allt mer desperat.

Drygt elva minuter in perioden satte Ondrej Palat Tampa Bays andra mål.

Men Rangers gav inte upp och med mer än tre minuter kvar av matchen plockades den svenske målvakten Hemrik Lundqvist ut.

Men ingenting hjälpte, matchen slutade 2-0 till Tampa Bay och laget är i Stanley Cup-final för första gången sedan 2004.