Tambellini ordnade målfyrverkeri

Jeff Tambellini gjorde fyra mål när Djurgården vann med 6-0 hemma mot Davos i gruppspelet i Champions Hockey League. Tambellini inledde målskyttet mot schweizarna 6. 58 in i första perioden, ökade på till 2-0 drygt fem minuter senare och gjorde även 3-0 knappt fem minuter in i mittperioden.(TT)
Publicerad 27 augusti 2016

Jeff Tambellini gjorde fyra mål när Djurgården vann med 6-0 hemma mot Davos i gruppspelet i Champions Hockey League.

Tambellini inledde målskyttet mot schweizarna 6.58 in i första perioden, ökade på till 2-0 drygt fem minuter senare och gjorde även 3-0 knappt fem minuter in i mittperioden. Den 32-årige kanadensaren, SM-guldvinnare med Växjö 2015, avslutade målskyttet med 6-0 i tredje perioden.

Segern var Djurgårdens andra i rad.

Skellefteå, som föll i sudden death borta mot Wien i CHL-premiären, vann på lördagen hemma mot Kalpa, Finland, med 4-0. Niclas Burström, Andrew Calof, Pontus Petterström och Emil Pettersson gjorde målen. I och med segern är Skellefteå, som besegrade Kalpa även i förra veckan, klart för slutspel.

Frölunda vann hemma mot Pardubice med 5-2 och blev andra SHL-lag att ta sig till slutspel i CHL. Lagkaptenen Joel Lundqvist inledde målskyttet 5.17 in i första perioden. Bara 17 sekunder senare ökade Artturi Lehkonen på till 2-0. Övriga målskyttar i hemmalaget: Carl Grundström, Casey Wellman och Kristian Vesalainen.

HV71 tog andra raka segern när man mötte Sheffield borta och vann med 5-2. Chris Abbott stod för två av målen medan Martin Thörnberg, Teemu Laine och Mattias Tedenby gjorde de övriga.