Sverige förlorade VM-finalen mot Finland igen

Sverige kom till VM med ett stort revanschsug. Men det blev en repris på senast - och förlust mot Finland i finalen i Prag. - En bottenlös besvikelse, säger förbundskaptenen Mikael Hill i Kanal 5.(TT)
Publicerad 9 december 2018

Sverige hade två raka VM-guld i innebandy men åkte på en snöplig strafförlust mot Finland i förra mästerskapet 2016.

I år hade de svenska herrarna trubbel redan i semifinalen, men tog sig till finalen - precis som i alla tidigare världsmästerskap - efter ett avgörande mot Schweiz på straffar.

Tidigt underläge

I finalen väntade Finland för tionde gången i VM-sammanhang och grannlandet var på nytt vassare än Sverige, som hamnade i ett tidigt underläge.

Redan 3.30 in i matchen satte veteranen Juha Kivilehto 1-0 till Finland och i den andra perioden kom 2-0 lika snabbt.

Sverige tog sig dock tillbaka in i matchen och fixade en kvittering, till 2-2, i början av den tredje perioden efter ett riktigt läckert mål av Alexander Rudd.

Men sedan tappade man allt.

Finland gjorde tre mål inom loppet av tre minuter och släckte de svenska gulddrömmarna.

””
””

Storseger

Alexander Rudds andra finalmål, på straff, blev betydelselöst i slutändan. Finland gjorde också ett till mål innan slutsignalen och vann med 6-3.

Sverige, med åtta VM-guld på de tolv mästerskapen som spelats, fick nöja sig med ett silver. Schweiz vann bronset efter seger mot Tjeckien.