Sverige fick slita för storsegern

Sverige hade 5-0 mot Kazakstan efter en halvlek, och verkade vara på väg mot en ny enkel seger i bandy-VM i ryska Chabarovsk. Men efter paus släppte Sverige in fyra mål på en dryg kvart - och Kazakstan var på väg i kapp.(TT)
Publicerad 30 mars 2015

Sverige hade 5-0 mot Kazakstan efter en halvlek, och verkade vara på väg mot en ny enkel seger i bandy-VM i ryska Chabarovsk.

Men efter paus släppte Sverige in fyra mål på en dryg kvart - och Kazakstan var på väg i kapp. Då tog Sveriges förbundskapten Jonas Cleasson time out, och i stället för en kazakisk kvittering kunde Daniel Mossberg sätta 6-4. Och Sverige kunde återta kommandot i matchen.

””

Christoffer Edlund satte sedan både 7-4 (på straff) och 8-4, och Sverige vann till slut med 9-4 sedan Patrik Nilsson satt sitt tredje mål för dagen.

I morgon väntar hemmanationen Ryssland i den sista gruppspelsmatchen för Sverige.