Svensson räddade Skellefteå

Sju nordiska lag och Davos gör upp om titeln i Champions Hockey League. Skellefteås målvakt Markus Svensson kan vara på väg att knäcka det sista kontinentala inslaget. Det blev 1-1 i Schweiz. Skellefteå möter det enda kvarvarande utomnordiska laget i CHL-kvartsfinalerna.(TT)
Publicerad 1 december 2015

Skellefteå möter det enda kvarvarande utomnordiska laget i CHL-kvartsfinalerna.

Det började bra mot Davos, i alla fall resultatmässigt. Målvakten Markus Svensson gjorde räddning på räddning - den svettigaste med 2.43 kvar krävde videogranskning - och efter 1-1 i Schweiz är utgångsläget klart aptitligt inför hemmareturen.

””

"Lite skärrade"

Davos tog ledningen i första perioden och Andrew Calof kvitterade i powerplay i den andra.

Svensson ställdes inför många svåra situationer mot ivrigt kontrande schweizare och gjorde det riktigt bra.

””

Mastomäki avgjorde

I reprisen på förra säsongens final vann det regerande mästarlaget Luleå hemmamötet med Frölunda, 3-2. Christopher Mastomäki hade en assist till Karl Fabricius 1-0 och avgjorde matchen i numerärt överläge med knappt tre minuter kvar.

””

De två övriga kvartsfinalerna är helfinländska uppgörelser. I det första mötet mellan TPS och Lukko gjorde Sverigebekantingen Tomi Kallio - med 13 säsonger och tre SM-guld i Frölunda och Växjö - två mål och assisterade till det tredje för hemmalaget. Hans andra mål kom i powerplay med 20 sekunder kvar av matchen och fastställde slutresultatet, 3-3.

Blues från Esbo besegrade Kärpät på hemmaplan, 2-0, efter ett mål i powerplay och det andra i boxplay.