TT-Sport

Svensktrion fyra efter blåsig golfrunda

TT-Sport Artikeln publicerades

Tvåa efter första dagen, men en 74-rond den andra gjorde att Madelene Sagström halkade ner till fjärde plats i Europatourtävlingen i golf i Australien. Där har hon sällskap av Jenny Haglund (69 slag) och Linnea Ström (70). Svenskorna är sex slag efter ledaren Nuria Iturrios, Spanien.(TT)

Tvåa efter första dagen, men en 74-rond den andra gjorde att Madelene Sagström halkade ner till fjärde plats i Europatourtävlingen i golf i Australien.

Där har hon sällskap av Jenny Haglund (69 slag) och Linnea Ström (70). Svenskorna är sex slag efter ledaren Nuria Iturrios, Spanien.

Ström gör sin första Europatourtävling som proffs. I fjol spelade hon på undertouren i USA, Symetra Tour, och har kvalat in till LPGA-touren till i år. Hon vill även spela på Europatouren i år i ett försök att komma med i Europas Solheim Cup-lag till hösten.

Ström säger på presskonferensen på Bonville-banan att det var besvärliga förhållanden den andra dagen på grund av hård vind.

– Det var väldigt tufft och man behövde fokusera ordentligt på varje slag, säger Ström, som har den förra golfstjärnan Sophie Gustafsson som caddie,

– Jag tycker att vi jobbar bra tillsammans.