Svenskarna bakom segern men Krüger skadad

Det var både positivt och negativt för NHL-svenskarna i Chicago i segermatchen mot Nashville (4-2) i NHL-ishockeyn. På plussidan: backarna Gustav Forsling och Erik Gustavsson gjorde målen. På minussidan: Marcus Krüger skadades. Krüger fick lämna isen vid 16.(TT)
Publicerad 19 december 2018

Krüger fick lämna isen vid 16.31 i andra perioden sedan han åkt in i Nashvilles Ryan Hartmans armbåge. Chicagos tränare Jeremy Colliton sade efter matchen att svensken fått en hjärnskakning och att han inte följer med till bortamatcherna mot Dallas och Colorado de kommande dagarna.

””

Kvar i botten

Det var Chicagos andra seger på tolv matcher. Laget är dock kvar i botten, näst sist i Western Conference. För Nashville var det åttonde raka bortaförlusten.

Nashville tog ledningen i första perioden. Inte helt rättvist, tycker backen Gustav Forsling.

””

Forsling var tillbaka efter en axelskada, som han inte sade sig störas av.

””

Han gjorde säsongens andra mål när han kvitterade till 1-1. Han försökte sig på en passning från blålinjen, vilket tog på en Nashvilleskridsko. Forsling plockade upp pucken igen, och sköt den här gången i mål.

””

"Fantastisk känsla"

Målet gjordes på Pekka Rinne, ligans kanske bäste målvakt.

””

Erik Gustafsson fastställde sedan slutresultatet med mindre än tre minuter kvar av andra perioden.