Svensk seger i innebandy-Finnkampen

Det var inte bara i friidrott Sverige och Finland gjorde upp. Utan också i innebandy. De svenska landslagsdamerna mötte Finland i finska Borgå i den årliga Finnkampen. Då blev det svensk seger med 4-3. Svenskorna inledde ursinnigt och ledde med 3-0 redan efter den första perioden.(TT)
Publicerad 1 september 2018

Det var inte bara i friidrott Sverige och Finland gjorde upp. Utan också i innebandy. De svenska landslagsdamerna mötte Finland i finska Borgå i den årliga Finnkampen.

Då blev det svensk seger med 4-3.

Svenskorna inledde ursinnigt och ledde med 3-0 redan efter den första perioden. Sedan bjöd man in finländskorna i den andra efter att Mia Karjalainen och Oona Kauppi reducerat till 2-3.

Kort efter Kauppis mål så utökade Ellen Rasmussen till 4-2. Sverige höll ifrån, Kauppi putsade till siffrorna till 3-4 men närmare kom inte Finland.

"Trots att vi ledde med 3-0 efter första perioden tyckte jag att det blev som en väckarklocka för oss. Vi blev lite tagna av Finlands sätt att spela. De stressade oss högt och fick matchen att anta lite hawaii-karaktär och i den spelformen är de vassa. Jag är glad att vi lyckades vinna, det är alltid det vi går för", säger förbundskaptenen Åsa Karlsson i ett pressmeddelande.