Svarta september fortsätter för Liverpool

En redan mörk septembermånad blev ännu svartare för Liverpool. Laget kraschade ut ur Ligacupen efter 0-2 borta mot Leicester. Två mål under matchens sista 25 minuter, genom Shinji Okazaki och en drömträff från Islam Slimani, tog Premier League-konkurrenten vidare till den fjärde omgången.(TT)
Publicerad 19 september 2017

Två mål under matchens sista 25 minuter, genom Shinji Okazaki och en drömträff från Islam Slimani, tog Premier League-konkurrenten vidare till den fjärde omgången.

Liverpoolmanagern Jürgen Klopp hade hoppats att svarta september, som fått laget att falla till åttonde plats i ligan, skulle bli lite ljusare. Månaden har bjudit på 0-5-debacle mot Manchester City och torftiga 1-1 hemma mot Burnley i ligan samt 2-2 efter tappad ledning och missad straff hemma mot Sevilla i Champions League.

Men efter att ha dominerat spelmässigt i första halvlek föll Liverpool - där Philippe Coutinho startade men byttes ut i paus - i hop i den andra.

Även Brighton, 0-1 mot Bournemouth, och Huddersfield, 0-1 mot Roy Hodgsons Crystal Palace, åkte ur i möten mellan Premier League-klubbar, medan Stoke åkte på en 0-2-smäll borta mot Championship-laget Bristol City.

Pawel Cibikis Leeds, serieledare i Championship, skrällde borta mot Burnley, sjua i Premier League, och vann med 7-5 efter straffar. Cibiki spelade från start och blev utbytt i 79:e minuten.