Succékedjan gav HV71 greppet mot Färjestad

Varje gång HV71-kedjan Christoffer Törngren, David Gustafsson och Isac Brännström kom in på isen blev det fart. Och nästan varje gång också utdelning. Trion låg bakom samliga HV-mål som innebar en 3-2-seger mot Färjestad, och nu leder HV71 med 2-1 i kvartsfinalserien.(TT)
Publicerad 26 mars 2019

Färjestads Alexander Johansson gav visserligen hemmalaget ledningen tidigt i den första perioden med sitt första mål för säsongen efter en skadetyngd period för forwarden.

Men i slutet av perioden vände gästerna på matchen - på en dryg minut. Det var kedjan Christoffer Törngren, David Gustafsson och Isac Brännström som låg bakom den plötsligt förändrade matchbilden; Törngren med sitt mål efter 16.48 och Brännström med sitt 17.59 efter en retur som studsade rätt via hemmamålvakten Markus Svenssons klubba.

Tre byten - tre mål

Och det fortsatte på den inslagna vägen efter periodpausen. Återigen snabbt spel av supertrion gav en drömöppning på den andra perioden där Törngren - assisterad av Gustafsson och Brännström såklart - gjorde 3-1 till HV71 efter en halv minut.

Samme Törngren som under grundserien "bara" gjort fyra mål hade plötsligt i samma match nu gjort två. Och kedjan hade stått för tre mål på lika många byten.

””
””

"Riktigt gött"

Isac Brännström håller med:

””

Totalt blev det sju poäng för trion som låg bakom det mesta i 3-2-triumfen på bortaplan.

Färjestad, som vann grundserien SHL, fick in sin reducering med sex minuter kvar av matchen, men närmare än så kom man inte. Det innebär att HV71, åtta i grundserien, kopplar ett litet grepp om kvartsfinalserien som laget nu leder med 2-1 i matcher.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel slutresultat i ingressen, rätt är 3-2 till HV71.