Succé i debuten för syster Chawinga

Segern uteblev, men det var ändå en sensationellt bra debut för Kvarnsvedens nyförvärv Temwa Chawinga. På sina fem första allsvenska minuter låg hon bakom två mål, och hjälpte Kvarnsveden till en viktig poäng, 2-2, hemma mot Eskilstuna.(TT)
Publicerad 23 september 2017

En Chawinga har varit tillräckligt jobbigt för de allsvenska försvaren att hålla koll på. Men förutom Tabitha Chawinga, som leder skytteligan överlägset trots att Kvarnsveden håller till i botten, har motståndarna nu ytterligare en syster att se upp med.

Med en halvtimme kvar hemma mot tabelltrean Eskilstuna, vid underläge 0-1, bytte Kvarnsveden in sitt nyförvärv Temwa Chawinga. Fem minuter senare hade hon assisterat sin syster till två nya mål (21 mål totalt i år) och 2-1-ledning.

Någon fullständigt succé blev det ändå inte. Eskilstuna kvitterade till 2-2 på hörna i den 74:e minuten, och Kvarnsveden fick nöja sig med en poäng.

Borlängeklubben är fortsatt inblandad i bottenstriden, en poäng före Göteborg och tre poäng före Kif Örebro.

För Eskilstuna var det också en tappad poäng i kampen om tredjeplatsen. Eftersom Djurgården samtidigt vann hemma mot Limhamn/Bunkeflo med 2-1 - Mia Jalkerud gjorde båda Djurgårdens mål - skiljer nu endast två poäng upp till Eskilstuna.

Djurgårdens form är också stark, det här var femte raka matchen utan förlust.