Succédebut för Mutumba

Nyligen värvade superettanlaget Örgryte den tidigare AIK-profilen Martin Mutumba. Borta mot Degerfors gjorde han sin första match för nya fotbollsklubben. Och debuten hade inte kunnat sluta bättre. Mutumba byttes in vid ställningen 1-1 med en halvtimme kvar.(TT)
Publicerad 23 juli 2016

Mutumba byttes in vid ställningen 1-1 med en halvtimme kvar. Knappa fem minuter senare svarade han för ett riktigt drömmål.

Utanför straffområdet, till höger, bjöd yttermittfältaren på en snabb överstegsfint och avlossade sedan stora kanonen - bollen gick vackert i nät via stolpen i det bortre hörnet.

Med tio minuter kvar av matchen kvitterade Degerfors.

Men Örgryte fick ändå sista ordet. I den 85:e minuten nådde Johan Hammar högst på en hörna och nickade in avgörande 3-2.

Åtvidaberg, som parkerar strax ovanför Örgryte i mittenregionen av tabellen, besegrade Ljungskile på hemmaplan. Även den matchen slutade 3-2.

Syrianska och Frej spelade 2-2 i svängig tillställning, där båda lagen hade ledningen.

Lördagens sena match mellan Dalkurd och Värnamo slutade mållös.