Storspel av Klingberg i Dallas-seger

John Klingberg hade en lyckad afton när hans Dallas vann borta mot Winnipeg med 5-2 i NHL-ishockeyn. Svenskbacken gjorde två mål och två målgivande passningar och utsågs till matchens bästa spelare.(TT)
Publicerad 1 februari 2015

Det var första gången som 22-åringen gjorde fyra poäng i NHL-sammanhang och tre av dem kom i numerärt överläge.

””

Kingbergs båda mål kom i tredje perioden och betydde 4-1 och 5-1, det sista på ett stenhårt och välplacerat skott några meter innanför blålinjen.

Klingberg, JVM-guldmedaljör 2012 och SM-vinnare med Skellefteå ett år senare, har under sin debutsäsong i NHL fått ihop 24 poäng på 35 matcher, varav elva poäng (5+6) på de åtta senaste.

NY Rangers målvakt Henrik Lundqvist råkade ut för en märklig och otäck olyckshändelse i hemmamatchen mot Carolina. Drygt tre minuter in i andra perioden råkade lagkamraten Ryan McDonagh lyfta på Lundqvists halsskydd med sin klubba. Samtidigt fick Carolinas Brad Malone iväg ett dragskott som letade sig in under skyddet och träffade Lundqvist på halsen.

Den svenske målvakten föll i isen med svåra smärtor, men kunde efter några minuters behandling fortsätta spela. Och tack vare 32 räddningar utsågs han senare till matchens bästa spelare när Rangers vann med 4-1. Carl Hagelin och Jesper Fast fick varsin passningspoäng när Dan Boyle fastställde slutresultatet halvvägs in i slutperioden.

När Tampa Bay tog sin tionde raka seger på hemmaplan via 3-1 hemma mot Columbus hade backen Anton Strålman mest istid av samtliga utespelare med 23.30 minuter. Backkollegan Victor Hedman var inte långt efter med 21.39 minuter.

Och Melker Karlsson utsågs till matchens näst bästa spelare efter ett mål och en assist i San Joses 2-0-seger hemma mot Chicago.