Dubbla skäl att jubla för Örebro

Örebrofansen kunde inte önskat sig en bättre fredagskväll. Först krossade närkegänget Djurgården med 5-2 - och bröt en dyster trend mot SHL:s topplag. Sen blev det klart att sportchefen Niklas Johansson värvat stormålvakten Jhonas Enroth.(TT)
Publicerad 15 februari 2019
””

Hemmafansen också jubla över en viktig trepoängare i första matchen i back to back-mötet med Djurgården i fullsatt och kokande Behrn arena.

Örebro bröt en dyster trend mot Djurgården som hade vunnit båda de tidigare mötena lagen emellan den här säsongen och tagit totalt sju raka vinster mot närkingarna.

"Ett toppnamn"

Värvningen av Enroth är ett lyft för ett Örebro som jagar nytt kontrakt. Den förre landslagsmålvakten och VM-guldmedaljören har de två senaste säsongerna spelat för Dinamo Minsk i KHL.

””

Niklas Eriksson kunde också glädjas över vad han såg på isen denna fredagskväll.

Efter 13 minuter tryckte Örebrobacken Jonathan Andersson in första målet när han satte pucken i krysset bakom Robin Jensen. Tre minuter senare smällde Nick Ebert in nästa stenhårda puck för hemmalaget.

Hjärnskakning på Josefson

Knappt fem minuter in i andra perioden utnyttjade den vikarierande lagkaptenen Christopher Mastomäki ett misstag i gästernas zon och satte 3-0. Men lite senare reducerade först Niclas Bergfors och omgående därefter skickade Rodrigo Abols in 4-1.

I slutet av perioden tvingades Djurgårdskaptenen Jacob Josefsson glida ut mot omklädningsrummet efter en olycklig kollision med Tyson Spink.

””

Tidigt i den tredje perioden styrde Örebros Patrik Virta in femettan bakom olycklige målvakten Robin Jensen i powerplay. Och när nio minuter återstod avslutade Djurgårdens Jakob Lilja målskytten när han skyfflade in 5-2, också det i numerärt överläge.

Tack vare segern har nu Örebro en poäng ner till Mora som är precis under kvalstrecket. Redan på lördagskvällen tar Djurgården emot Örebro i returen på Hovet - och Jhonas Enroth ska då vara på plats.