Storseger för BP - 15-åring gjorde mål

Brommapojkarna förlorade sin avslutande match innan sommaruppehållet. Men när serien återupptogs var den klara ledaren av superettan tillbaka som en vinnare - efter ett mål från Jack Lahne, född 2001. Redan innan 40 minuter var spelade hade laget avgjort bortamatchen mot Åtvidaberg med tre mål.(TT)
Publicerad 22 juli 2017

Brommapojkarna förlorade sin avslutande match innan sommaruppehållet.

Men när serien återupptogs var den klara ledaren av superettan tillbaka som en vinnare - efter ett mål från Jack Lahne, född 2001.

Redan innan 40 minuter var spelade hade laget avgjort bortamatchen mot Åtvidaberg med tre mål. I andra halvlek blev det ytterligare två mål och BP vann med 5-0.

Bakom BP och tvåan Dalkurd tog trean Helsingborg, på den allsvenska kvalplatsen, en trepoängare: 1-0 hemma mot Örgryte.

Närmast efter dem finns Trelleborg, som gjorde en stark vändning i Degerfors. Underläge med 0-2 efter 45 minuter blev till seger med 3-2 - efter två mål under de tio sista minuterna.

Falkenberg har samma poäng som Trelleborg efter 3-0 mot Norrby.

Gefle har det däremot fortsatt tungt. Klubben som i fjol var i allsvenskan föll med 0-2 i Varberg. Det var jumbon Gefles elfte förlust i år.