TT-Sport

Stina Nilsson: "Ett steg i taget som gäller"

TT-Sport Artikeln publicerades

Nya undersökningar väntar Stina Nilsson efter att hon skadade låret i världscupsprinten i Otepää i går. Men det är fortfarande oklart hur allvarlig skadan är. "Nu är det ett steg i taget som gäller", skriver hon på Instagram.(TT)

Stina Nilsson skadade låret när hon fläkte sig över mållinjen i semifinalen i sprinten i estniska Otepää. Det är fortfarande oklart hur allvarlig skadan är, men skidstjärnan genomgår löpande undersökningar.

"Stina Nilsson får tät medicinsk uppföljning av det medicinska teamet på plats i Otepää och åker hem med resten av laget som planerat på måndag. Hon kommer att genomgå fortsatta medicinska undersökningar löpande den kommande tiden och i dagsläget är det för tidigt att uttala sig om skadans omfattning", skriver skidlandslaget i ett uttalande på söndagsmorgonen.

Stina Nilsson slutade tvåa i semifinalen efter en målfotoduell mot norskan Maiken Caspersen Falla och Jonna Sundling. Nilsson fällde ut kroppen i målgången, men det räckte inte för att ta Falla.

Nilsson hade vunnit de fyra senaste sprinttävlingarna före Otepää och ses som Sveriges kanske största guldhopp i VM som inleds om en månad.