Stenberg ordnade segern mot Finland

Med 2. 41 minuter kvar av andra perioden satte Rebecca Stenberg 2-1 till Sverige. Ett mål som blev matchens sista och avgjorde mötet med hemmanationen Finland i femnationsturneringen. Julia Östlund gav Sverige ledningen efter 11. 26 minuter av första perioden.(TT)
Publicerad 14 december 2017

Med 2.41 minuter kvar av andra perioden satte Rebecca Stenberg 2-1 till Sverige. Ett mål som blev matchens sista och avgjorde mötet med hemmanationen Finland i femnationsturneringen.

Julia Östlund gav Sverige ledningen efter 11.26 minuter av första perioden. Finlands Rosa Lindstedt kvitterade i powerplay i slutet av perioden - men sedan var det Stenberg som klev fram och ordnade Damkronornas första trepoängare i turneringen.

För Sverige, som vann premiären mot Tyskland efter förlängning och sedan förlorade mot Ryssland, väntar Japan på lördag.