TT-Sport

Starkt genrep av Readly Express

TT-Sport Artikeln publicerades

Readly Express svarade för en toppinsats i franska storloppet Prix de Belgique. Efter en mäktig långspurt blev det en tredjeplats för den svenska hästen. - Jag är mycket nöjd, han gjorde ett fantastiskt lopp, sade tränaren Timo Nurmos till TT.(TT)

Timo Nurmos var på plats på Vincennes och han fick se skrällen Bird Parker (1.13,1) vinna säkert efter tidig ledning. Tvåa blev favoriten Bold Eagle (1.13,2) som än en gång var lite vek i spurten.

Prix de Belgique är det sista genrepet inför det stora slaget i Prix dâ??Amerique om två veckor.

Och Nurmos fick framför allt se sin stjärna Readly Express sköta genrepet på bästa sätt. Björn Goop tog en lugn start och sexåringen hamnade bland de sista efter att dessutom ha blivit störd i början.

Attackerade i tredjespår

När det återstod ungefär ett tusen meter av loppet attackerade Goop i tredjespår och ekipaget fick bra draghjälp av Carat Williams.

Tempot skruvades upp med franska duon Bird Parker och Bold Eagle i täten. Men Readly Express tog in meter för meter och i mål skilde det bara en längd. Tiden: 1.13,2.

– Vi hade bestämt att ta det lite lugnt i början av loppet och köra till slut. Han gick fantastiskt bra och jag tycker att min häst är en av de som kan vinna Prix dâ??Amerique. Han verkade väldigt fräsch och fin efter loppet också, pulsen var låg, sade Nurmos.

"Kanonform"

Sverige har två mycket starka kort i Prix dâ??Amerique i år: Readly Express och Propulsion. Den sistnämnde imponerade stort när han vann Prix de Bourgogne med Örjan Kihlström i sulkyn för två veckor sedan. Propulsion stod över söndagens lopp.

– Hästen är i kanonform och jag ville inte att han skulle göra någon fler start inför Prix dâ??Amerique, sade tränaren Daniel Redén.

Mycket är positivt i det blågula laget. Däremot finns några frågetecken i det franska hemmalaget som ogärna ser utländska vinnare i Prix dâ??Amerique. Bold Eagle, som vunnit 2016 och 2017, har fyra raka andraplatser och inte varit lika bra som tidigare. Men hästen dras med hovproblem vilket förklarar några sämre insatser på slutet.