Spanien och Schweiz klara för EM

Spanien säkrade som väntat EM-biljetten i fotboll på fredagen. Luxemburg blev ett lätt byte i Logroño, där Spaniens hemmaseger skrevs till 4-0. Schweiz är också klart för EM. Däremot missade Slovakien en gyllene chans och riskerar att snuvas på EM-biljetten av Ukraina.(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

Det dröjde till 42:a minuten innan den första spanska bollen hamnade i Luxemburgs mål, Santi Cazorla antecknades för målet. Paco Alcacer fyllde sedan på med två mål och Santi Cazorla ett till i andra halvlek och Spanien har med 24 poäng förstaplatsen i grupp C klar med en match kvar.

Bakom föll nämligen Slovakien hemma mot Vitryssland. Stanislav Draguns mål i 34:e minuten var en chock för Slovakien som laget inte hämtade sig ifrån. Slovakien står därmed kvar på 19 poäng, lika många som Ukraina har efter segern borta mot Makedonien med 1-0.

Det är dock fortfarande fördel Slovakien, som behåller andraplatsen i gruppen på inbördes möte. Det räcker därmed med seger borta mot Luxemburg i sista omgången för att Slovakien ska gå till EM.

Ukraina har klara Spanien hemma på måndag.

Schweiz körde över San Marino med 7-0 hemma i grupp E Minst lika glada var schweizarna över resultatet i Ljubljana, där Slovenien bara fick 1-1 mot Litauen. Valter Birsa gjorde 1-0 på straff i första halvlekens slutminut. Men ännu en straff, som förvaltades väl av Litauens Arvydas Novikovas, innebar 1-1 - och som bäst playoff för Slovenien.

Redan klara gruppsegraren England vann med 2-0 över Estland, Theo Walcott och Raheem Sterling målskyttar.