TT-Sport

Spanien miniryckte utan Luis Enrique

TT-Sport Artikeln publicerades

Efter 2-0 borta mot Malta är Spanien - för aftonen utan förbundskaptenen Luis Enrique - ensam på maximala sex poäng i EM-kvalgrupp F. "La Roja" gjorde därmed ett miniryck i toppen, och är två poäng före Sverige.(TT)

Ja, Spanien tvingades alltså klara sig utan förbundskaptenen Luis Enrique på bänken i EM-kvalmötet med Malta. Det spanska fotbollsförbundet meddelade på Twitter att Luis Enrique missade matchen "av familjeskäl" och i stället ledde assisterande förbundskaptenen Robert Moreno laget.

Exakt vad som har hänt kopplat till Luis Enrique är ännu inte känt, men lagkaptenen Sergio Ramos meddelande på Twitter skvallrade om att det var något allvarligt.

"Coach, vi är ledsna över nyheterna. Vi hoppas att allt ordnar sig på bästa möjliga sätt. Du ska veta att laget är med dig in i döden och att vi kommer att vinna matchen för dig", skrev Ramos på Twitter.

Precis det gjorde Ramos och hans lagkamrater. Álvaro Morata ryckte ifrån och satte 1-0 mellan benen på den maltesiske målvakten en kvart före halvtid, och knappt 20 minuter före slutet höll sig Atético Madrid-anfallaren framme på nytt och knoppade in sitt och Spaniens andra mål för aftonen i Ta' Qali.

Spanien därmed etta på maximala sex poäng efter två EM-kvalomgångar, och på den andra direktplatsen till mästerskapet återfinns Sverige som har fyra poäng efter 3-3-rysaren på Ullevål mot Norge.

Hemma i Cluj tog samtidigt Rumänien revansch efter lördagens 1-2 mot Sverige via 4-1-segern mot Färöarna. Claudiu Keseru hoppade in och gjorde mål på Friends Arena senast, och var nu en av flera förändringar i förbundskapten Cosmin Contras startelva. Keseru tackade för förtroendet genom att bland annat göra två av målen. Trean Rumänien och fyran Malta har därmed tre poäng vardera, medan Lars Lagerbäcks Norge är näst sist med en poäng och Färöarna står kvar på noll.

Å andra sidan är bara två av tio omgångar spelade.