Solheim Cup kan lyfta Hedwall

Caroline Hedwall, 26, letar efter golfformen. Platsen i Solheim Cup-laget kan vara vändningen. - Solheim betyder såpass mycket för mig, säger USA-proffset inför Europatourtävlingen Helsingborg Open. Förra veckan fick Caroline Hedwall telefonsamtalet från den svenska Solheim Cup-kaptenen Carin Koch.(TT)
Publicerad 1 september 2015

Förra veckan fick Caroline Hedwall telefonsamtalet från den svenska Solheim Cup-kaptenen Carin Koch.

””

När Europa för två år sedan vann prestigemötet med USA för andra gången i följd blev 26-åringen historisk när hon som första spelare vann sina samtliga fem matcher på Colorado Golf Club. En svit som gjorde att Koch inte kunde hålla Hedwall utanför laget till årets möte i Tyskland den 18-20 september.

””
””

Att hon fick prova Solheim Cup-kläderna under British Open var ett första tecken på att Hedwall var högaktuell för laget. Hennes 28-placering i majortävlingen i början av augusti stack även ut under en säsong av mediokra resultat. När Carin Koch gav frikortet till den klassiska tävlingen sade hon att Hedwall måste ha en knapp någonstans att trycka på när det är matchspel. Då händer det något speciellt med 26-åringen, som totalt sett har sju vinster, en oavgjord och en förlust på sina två framträdanden (2011, 2013) i tävlingen.

TT: Vad är det för knapp som Carin Koch pratar om?