TT-Sport

Slut mellan Lindelöw och Zacramento

TT-Sport Artikeln publicerades

Landslagsryttaren Douglas Lindelöws förhållande med topphästen Zacramento var framgångsrikt men ansträngt. Nu är det över. Ägaren Tove Håkansson avslutar samarbetet med Lindelöw och funderar över en ny partner till valacken.(TT)

Det är ridsportsajten Hippson som avslöjar att Zacramentos framtid finns någon annanstans än hos fjolårets EM-silvermedaljör i lag.

I ett mejl till sajten skriver Håkansson:

"Douglas och hans team har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla Zacramento till det han är i dag. Det är över allas vår förväntan. Samtidigt är där några delar i vårt samarbete som inte fungerat lika bra. Därför väljer jag nu att ta hem hästen till mitt eget stall för att kunna fundera och hitta bästa lösningen framöver. Planen för framtiden är alltså inte satt än".

I världscupfinal förra året

Ekipaget nådde världscupfinalen i Paris förra året och inledde världscupsäsongen med att vinna den första deltävlingen i Oslo i oktober. Där och då sågs Lindelöw och den nu 14-årige valacken som ett säkert svenskt inslag i finalen som avgörs i Scandinavium i Göteborg i början av april.

Men långt innan dess hade Tove Håkansson deklarerat att hästens skulle säljas. Det innebar att Lindelöw förlorade en tämligen given plats i det svenska VM-lag som tog silver i Mill Spring, North Carolina i september. Flera var spekulanter på hästen, men någon försäljning blev aldrig av.

För några veckor sedan hade Lindelöw därför förhoppningar om att få behålla hästen över inomhussäsongen och få chansen att kvala in till världscupfinalen.

Andra hästar på gång

Någon start i de få deltävlingar som återstår kunde landslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona inte garantera eftersom programmet för övriga landslagsryttare redan var lagt.

Nu tycks det stökiga förhållandet slutligen vara över.

Lindelöw deltar i helgen i en tvåstjärnig tävling i Kronenberg, Nederländerna. Där hoppar han flera lovande, unga hästar.

– Jag har många fina och lovande unghästar som jag gärna vill ha upp i klasserna, sade han tidigare i en intervju med Hippson.